De tijdelijke tattoo wint snel aan populariteit

Voor veel mensen die nog niet zeker weten of ze wel of niet een tattoo willen is het een goede manier om uit te proberen of het dragen van een tattoo iets voor hen is. Weet je nog niet zeker of je één wilt, of wil je gewoon zien hoe het er bij jou zal staan, dan is het een goede manier om het uit te proberen.

Enkele dagen tot weken houdbaar

Afhankelijk van de gebruikte techniek blijft een tijdelijke tattoo enkele dagen tot weken zitten. Het kan aangebracht worden met verf, waarover een speciale laag wordt aangebracht om de tattoo waterafstotend te maken. Er wordt echter geen garantie gegeven hoe lang het blijft zitten, want dat hangt van veel factoren af. Wil je een tattoo die wat langer houdbaar is dan kun je er eentje laten zetten op basis van henna. Dit blijft langer op je huid zichtbaar, soms wel enkele weken. Veel tieners gebruiken de tijdelijke tattoo als ze van hun ouders nog geen toestemming krijgen om een blijvende te laten zetten. Veel ouders, zeker als ze zelf geen tattoo's dragen, verbieden het bij hun kinderen totdat ze meerderjarig zijn.

Ook online te koop

Tijdelijke tattoo's kun je ook online bestellen en zelf aanbrengen. Er zijn webshops waar je uit tientallen afbeeldingen kunt kiezen. De tattoo wordt per post bezorgd en je kunt hem aanbrengen waar en wanneer je wilt. Leuk voor een feestje of als je gewoon een keer extra wilt opvallen tijdens het stappen met vrienden.

  • De tattoo sleeve
  • Japanse style
  • Een tijdelijke tatoeage?
  • Tribal tatoeage
  • Tattoolettertype