De Tattoo Sleeve - maak een kunstwerk van je arm

Een trend bij liefhebbers van tattoo's is de tattoo sleeve. Hierbij worden afbeeldingen aangebracht op de gehele arm of een gedeelte daarvan. Je kunt deze tattoo's dus bedekken door lange mouwen te dragen. Dit kan praktisch zijn wanneer het bij voorbeeld op je werk niet gewenst is dat je zichtbaar tattoo's draagt.

Tattoo sleeve

Flickr

Full sleeve of three quarter sleeve

Een full sleeve bedekt je hele arm, vanaf de schouder tot aan je pols. Er wordt gebruik gemaakt van een grote afbeelding of een combinatie van verschillende afbeeldingen. Een three quarter sleeve is een tattoo met afbeeldingen vanaf de schouder tot halverwege de onderarm.

Half sleeve en quarter sleeve

Een half sleeve is een tattoo die loopt van je schouder tot je elleboog. Deze is dus wat gemakkelijker met kleding te bedekken. Nog kleiner en dus nog gemakkelijker te bedekken met kleding is de quarter sleeve, waarbij de afbeeldingen alleen worden aangebracht op de schouder tot halverwege de bovenarm. Ook deze tattoo kun je natuurlijk gemakkelijk bedekken op momenten dat dat nodig is.

Een sleeve tattoo is een bewuste keuze

Over het laten zetten van een sleeve tattoo, zeker een full sleeve, moet je heel goed nadenken. Het zetten moet in verschillende sessies worden gedaan, omdat het niet haalbaar is om zo'n groot oppervlak in één sessie te tatoeëren. Daarnaast is het ook een flinke financiële investering. En tot slot: Als je spijt krijgt van een sleeve tattoo heb je een probleem. Weglaseren is nauwelijks een optie en een cover up tattoo laten plaatsen is ook vrijwel onmogelijk. Maar als je het mooi vindt ziet het er natuurlijk wel heel indrukwekkend uit.

  • De tattoo sleeve
  • Japanse style
  • Een tijdelijke tatoeage?
  • Tribal tatoeage
  • Tattoolettertype