De Japanse tattoo is de bakermat van de hedendaagse tattoo kunst

Japan staat bekend als de bakermat van de tatoeages. Al tienduizend jaar geleden werden er in Japan tattoo's gezet. Vroeger werden tattoo's in Japan vaak in verband gebracht met criminaliteit en de Japanse maffia. Maar de Japanners zijn ook zeer gevoelig voor mythologie en geloven sterk in het bovenaardse. Veel afbeeldingen van Japanse tattooÂ’s hebben hier dan ook mee te maken. Sommige van deze afbeeldingen worden tot op de dag van vandaag als tattoo gekozen omdat ze een bijzondere mythische betekenis hebben. Ook in het westen zijn ze erg populair.

De Feniks

Een voorbeeld van een bekende Japanse afbeelding is de Feniks. De Feniks is een belangrijk symbool in de Japanse mythologie. Het staat voor vuur, gerechtigheid en trouw. Daarnaast staat de Feniks voor wederopstanding. Het is daarom een veelgebruikt en geliefd symbool om als tattoo te dragen.

Fenix Tattoo

De Koi

Ook de Koi speelt een grote rol in de mythologie van Japan. De Koi, of ook wel Koi Karper, staat in Japan voor de liefde. De koi karper is een vis die in staat is om tegen de stroom in te zwemmen, deze afbeelding staat dan ook symbool voor onverzettelijkheid en onafhankelijkheid. Ook in het westen is de koi een populaire afbeelding om als tattoo te dragen.

De Sakura

De Sakura, of kersenbloesem, is een bekende Japanse bloem die veel gebruikt wordt voor tattoo's. De bloem bloeit zeer uitbundig met vele kleine bloemetjes. Lang kun je er echter niet van genieten, want na een week in volle bloei alleen de bloemen alweer uit. De Sakura staat symbool voor liefde, schoonheid en lijden, maar ook voor het rotsvaste vertrouwen dat alles na tegenslag weer goed zal komen.

  • De tattoo sleeve
  • Japanse style
  • Een tijdelijke tatoeage?
  • Tribal tatoeage
  • Tattoolettertype